Kreativ med Kredsløb

– Små workshops med håndarbejde og elektronik

Kreativitet med elektronik i stof, garn, pap og papir.

Måske er du først lige faldet over mulighederne med elektronik i tasker, smykker og tøj – eller – måske har du længe haft lyst til at komme i gang med at prøve selv.  Måske synes du bare det kunne være så dejligt at være kreativ og lære nyt sammen med andre…….

Den nemmeste måde at komme igang er at tage en beslutning og tilmelde sig.

Jeg har derfor lavet en række helt små, enkle workshops til afholdelse i foråret i Odense, hvor du kan komme og være med.

Disse workshops er til dig der strikker, hækler, syr, væver, laver origami, sysler med kort og andre papirprojekter…. eller helt andre håndarbejder og synes det er spændende med e-tekstiler, wearables og elektronik i tekstil og papir.

For dig der synes det er spændende – men ved at du ikke går igang selv.

På de enkelte workshops får du noget enkel elektronik i fingrene og får lov at sætte det ind i et kreativt projekt. Du kan tage et barn eller to med (8-16 år), så i kan lære sammen.

Du kan plukke de workshops ud, du har lyst til eller du kan købe hele striben på én gang. Foreløbig er der programsat 2 dage med 2 små workshops hver dag – altså 4 forskellige workshops som du kan se mere om her nedenfor.

Se mere nederst på siden, hvordan du tilmelder dig til en eller flere workshops

Kreativ med Kredsløb. Workshops vinter 2020

Kreativ med kredsløb – BASIS workshop

Få en introduktion til at arbejde med kredsløb i papir og stof, med nogle helt basale opgaver. Vi starter med at genopfriske eller forstå hvordan strømmen løber i et kredsløb, med inspiration til at lave en række enkle kredsløb i papir og tekstil.

Lys fascinerer de fleste – så der starter vi; Med LED og et lille knapcellebatteri. Allerede her kan du lave f.eks. julepynt og installationer…

Vi når også at lave nogle opgaver, der “forlænger” afstanden mellem LED og batteri. Du/i lærer at arbejde med kobbertape, ledende stoftape og ledende sytråd.

Når du/I går fra basis-workshoppen, kan i fortsætte hjemme med at øve jer i at skabe det simple kredsløb og kende forskel på et serielt kredsløb og et parallelkredsløb.
I kan lave små overkommelige projekter og begynde at forstå, hvordan i selv kan gå fra ide til projekt.

Varighed: 2 timer

Pris 350 for voksne (der kommer alene)
400 for voksne med op til 2 børn. (8-16 år)

Tidspunkt: Lørdag den 18. januar 2020 fra 10-12

Sted: Odense

Forudsætninger: Ingen ud over lyst til at lære mere om at kunne lave spændende ting med strøm i papir og tekstil.

På basisworkshoppen er der materialer at arbejde med og information om, hvor I kan købe materialer og hvad I skal kigge efter.

Kreativ med kredsløb – SENSOR workshop

Denne gang leger vi med gøre kredsløb mere interaktive med afbrydere af forskellige materialer i det elektriske kredsløb.

Du lærer med andre ord at “styre” strømmen i kredsløbet med kontakter og får forhåbentlig lyst til og mod på at finde på kreative løsninger, der kan bruges i papir og/eller tekstil.

På workshoppen starter du en opgave, som du/I i fællesskab kan arbejde videre på hjemme efter workshoppen. Målet er at du/I gennem leg med forskellige materialers ledende egenskaber på en sjov måde lærer at beherske flere teknikker og komponenter.

Varighed: 2 timer

Pris 350 for voksne (der kommer alene)
400 for voksne med op til 2 børn. (8-16 år)

Tidspunkter: Lørdag den 18. januar 2020 fra  13-15

Sted: Odense

Forudsætninger: Deltagelse i BASIS workshoppen – eller du skal have prøvet at arbejde med LED og kredsløb før i papir eller tekstil og derfor ved hvordan du får LED til at lyse som beskrevet i programmet for BASIS workshoppen.

På SENSOR workshoppen er der materialer at arbejde med og information om, hvor I kan købe materialer og hvad I skal kigge efter.

Kreativ med kredsløb –  PROGRAMMERING BASIS workshop

På denne workshop introduceres du/i til Makecode og 2 forskellige boards(micro-controllere), der nemt kan bruges sammen med tekstil og papir (og meget andet) til at lave fantastiske projekter.

Vi fokuserer på at lære Makecode og boards at kende. Du får mulighed for at lege med bevægelse og sensorer på de to boards: Micro:bit og Circuit Playground Express (CPx). 

Du finder ud af at de to boards kan programmeres med samme sprog og at du/I nemt kan lære at bruge dette sprog til at kontrollere boardet (og dermed også et kredsløb).

På workshoppen vil der være Micro:bits og CPx til rådighed. Du skal selv have computer(chromebooks kan også bruges)/ipad/smartphone med til at programmere.
Du kan dog med fordel anskaffe som minimum en Micro:bit start kit, så I hurtigt kan lege videre hjemme.

Varighed: 2 timer

Pris 350 for voksne (der kommer alene)
400 for voksne med op til 2 børn (10-16 år).

Tidspunkt: Lørdag den 8. februar 2020 fra 10-12

Sted: Odense

Forudsætninger: Ingen ud over at du/I har lyst til at lære at programmere med Micro:bit og CPx så i kan lave fede ting også derhjemme. 

Kreativ med kredsløb –  PROGRAMMERING NEXT workshop

På denne workshop leger vi med at koble Micro:bit og CPx sammen med et kredsløb,som det vi laver på BASIS og SENSOR.

Du lærer nogle nye komponenter at kende, så du har flere muligheder ud over LED. F.eks. kan det være en servomotor, lydse- og andre sensorer, bluetooth m.m.

Du finder ud af at de to boards kan programmeres med samme sprog og at du/I nemt kan lære at bruge dette sprog til at kontrollere boardet (og dermed også et kredsløb).

På workshoppen vil der være Micro:bits og CPx til rådighed. Du bør dog have din egen Micro:bit med (eller CPx),så du kan arbejde videre hjemme. Du skal selv have computer(chromebooks kan også bruges)/ipad/smartphone med til at programmere.

Ved tilmelding vil du få en liste over komponenter, der anvendes på workshoppen og hvor du evt. kan købe dem til at bruge hjemme.

Varighed: 2 timer

Pris 350 for voksne (der kommer alene)
400 for voksne med op til 2 børn. (10-16 år)

Tidspunkt: Lørdag den 8. februar 2020 fra  13-15

Sted: Odense

Forudsætninger: Deltagelse på PROGRAMMERING BASIS – eller du har arbejdet med Makecode før og kan finde rundt og lave programmer der. Det forventes også at du har viden om kredsløb svarende til de to workshops BASIS og SENSOR.

FAQ

“Jeg kan ikke en eller flere af de foreslåede dage…”

Enten kan du hoppe på min mailliste og få besked om nye datoer i forår og efterår. Eller du kan købe mine 2 bøger (eller låne dem via bibliotek.dk)
Sæt strøm til de kreative fag og Digibling – lær at programmere med e-tekstiler 

Skriv dig på maillisten via “www.whattowearable.com” så får du besked om nye kurser. 

“Mit barn er lige et år yngre/ældre, men vil gerne med”

Det kan nok godt lade sig gøre i de fleste tilfælde. Skriv og spørg… buzz@kodesmart.dk

“Hvor afholdes workshops?”

Alle workshops afholdes i Odense. Adressen følger efter tilmelding.

Hvem underviser?

“Jeg” er Sophie Hovdekorp forfatter til bogen: “Sæt strøm til de kreative fag“, med masser af inspiration til at arbejde med kredsløb og elektronik i bløde og hårde materialer.

Jeg har også skrevet bogen “Digibling – lær at programmere med etekstiler“, hvor kredsløb i tekstilprojekter udvides med spændende små boards som kan kodes og styre lys, lyd, bevægelse og meget mere.

Du tilmelder dig ved at skrive en mail/sms til:

sophie@whattowearable.com / 28286732

Du kan få en faktura tilsendt på den mailadresse du angiver. Når fakturaen er betalt er du tilmeldt.
Betaler din arbejdsgiver kan fakturaen også sendes via EAN til denne. Husk da at skrive de krævede oplysninger til fakturaadresse og referenceoplysninger.