Hvert år til jul finder du i butikkerne små lyskæder mellem 10 og 50 kr. Nogle er formet som hjerter, stjerner, julemænd osv. Andre er flade eller lidt ovale. De sidder som regel i en kæde med 10, 20 eller måske 80 LED i kæden, der består af to kobberledninger og en batteriholder.
Jeg købte et par stykker sidste jul og har dem som regel med ude, når jeg holder workshops, hvor de kan anvendes til deltagernes projekter enten enkeltvis eller i en streng med flere LED.
Du kan lave mange fantastiske ting med dem. De enkelte LED kan klippes af lyskæden og bruges i kreative projekter.
Disse strenge er parallelt forbundne og jeg synes stadig det er ret cool at jeg kan klippe de yderste LED af – længst væk fra batteriholderen – og så er der stadig lys i den resterende kæde. I bogen Sæt strøm til de kreative fag, har jeg flere projekter med LED fra lyskæder i både papir og tekstil.
Nu har jeg lavet en lille overkommelig guide med blot ét projekt, hvor du får en trin for trin instruktion til at lave et lille filtsmykke med lys, hvor du kun skal bruge filt og en LED fra en lyskæde. Du skal altså ikke ud først og investere i ledende tråd, tape eller andet grej for at komme i gang, hvilket er en hindring for mange – måske også dig.
Du kan lave projektet alene, sammen med børn hjemme eller i skolen; f.eks. i håndværk og design. Har du en håndfuld kreative venner, så er det en ide til et projekt næste gang i mødes. Ud over LED fra lyskæden skal du bruge et knapcellebatteri – f.eks. 2032, som findes i de fleste supermarkeder eller f.eks. IKEA/JYSK og så et lille stykke filt. Alternativt kan du bruge et stykke stof, eller en strikket eller hæklet lap.
Måske påsken 2018 også er et oplagt tidspunkt for dig at komme i gang med at lege med e-tekstiler. – og guiden? Ja den koster såmænd ikke andet end en emailadresse, så jeg kan sende et link til download af guiden.
Du melder dig samtidig til mit nyhedsbrev – og ud over jeg ind i mellem vil tippe om en god ide til et kreativt projekt, kan du vælge at få information om kurser og workshops – men det er på ingen måder et must. Hent guiden her.