Tyl 3D og neopixels – en drøm gik lige i opfyldelse

Sidste år på Copenhagen Maker mødte jeg kort Karin Eggert Rosenkvist, der leger med 3D print i tekstiler. Prøv at se nogle af hendes smukke designs på Instagram.

Indtil da så jeg helt ærligt ingen ide i 3D print. Men da jeg så Karins projekter, fik jeg med det samme masser af ideer til at lege med tyl, 3D og en masse programmerbare neopixels.

Nu har jeg endelig fået investeret i en 3D printer – en lille let sag, der måske ikke kan printe store ting, men som heller ikke er et stort skrummel at have stående. Efter en lidt sej kamp med at forstå alt det der hejs omkring installation og kalibrering er jeg nu endelig kommet fra start.

Til min første test valgte jeg noget tyndt sort tyl sat fast på pladen med nogle clips. Det bliver anbefalet at printe et par lag først, pause og lægge tyllet over og så printe videre. Jeg er lidt utålmodig, så jeg printer bare direkte på tyllet. Det holder fint indtil videre. Da jeg nok aldrig kommer til at vaske det, tror jeg på at det er ok.

Jeg har brugt Tinkercad til at lave mønster. Mit fokus er lige nu på at skrive bog om programmering i tekstiler, så på designsiden hopper jeg hen over en af de lavere barrer pt. Så stjerner og andre former er blot nogle defaults sat sammen og tilføjet hulrum til mine LED. Tag ikke fejl. For en rookie, kan det såmænd tage pænt lang tid.

Så er der selvfølgelig hele programmeringsdelen. Til mit første projekt har jeg brugt en Gemma M0, som er fantastisk til sådanne projekter. Med denne nye Gemma slipper du for alt arduino-bøvlet og kan fokusere på at lære de basale ting omkring programmering af dit board.

 

Nu er jeg så ved at forberede mit outfit til Odense Havnekultur festival i weekenden 25.-27. maj, hvor jeg er med som ven af huset hos Computer Clubhouse med temaet micro:mekka.

 

 

 

Udgivet i 3D, e-tekstil, Gemma, håndværk og design.