Ofte har ideer en længere rugetid, før de bliver til konkrete produkter.
Dette smykke er et godt eksempel. Det ville ganske enkelt ikke falde på plads inden jeg udgav bogen “Sæt strøm til de kreative fag“. Ting Ta’r Tid! – og det er vigtigt at huske.
For nogle år siden købte jeg noget friendly plast efter at have forelsket mig i konceptet i et par vikartimer i håndværk og design. Som så ofte kan der godt gå noget tid, før en god ide lander i et konkret produkt. Det blev også tilfældet her. I den tid kan jeg nå at lære nyt, som pludselig giver adgang til en ide, der virker.
Se evt. mere om at arbejde med friendly plast her.
Jeg havde fra starten en ide om at jeg ville lave et halssmykke og som ideen om en bog om elektronik i håndarbejder voksede, kom selvfølgelig også ideen om at arbejde lidt lys ind i et smykke med friendly plast. Plasten er meget let, så jeg har sat det ind i en kontekst af et hjerte som nedenfor for at tynge det lidt.
Da jeg udgav bogen var jeg stadig i gang med at finde løsningen til batteri og afbryder – og selvfølgelig til en pæn finish. Så eksemplet kom med som eksempel på processen (fremfor produktet). Som altid – og det er det du lærer meget mere om i bogen – er der mange valg undervejs.
Valg bestemmer mange trin og beslutninger efterfølgende. Det er det, der gør arbejdet med elektronik så spændende i kreative designs. I smykket her blev et beslutning om at bruge en DIY “kina-flip” omdrejningspunktet for beslutninger omkring få fastholdelse af batteri og finish til at gå op i en højere enhed. Det giver mange erfaringer med materialer og med elektronik og kredsløb, som ikke fås med traditionelle forsøgsopstillinger i natur og teknik – eller med et breadboard.
Nu er smykket så helt færdigt og selvfølgelig skal det da vises frem. Bagsiden er dækket af med et stykke kunstigt skind, så der ikke er noget der stikker på huden – og så sved ikke kan skabe en kortslutning.
Du kan finde bogen “Sæt strøm til de kreative fag” på mange biblioteker eller købe den hos itogleg.dk.