Lav dine egne touch-handsker til mobilen

Slut med at stå og bøvle med at få handsken af for at kunne betjene mobilen til vinter.
Ja ja du har længe og meget billigt kunne købe handsker i Netto og andre steder med billigkram. De er langt fra altid særlig pæne og ofte ikke lige i den farve du selv gerne vil have. Men du kan være heldig.

For lidt over en tyver kan du få et par meter ledende tråd, der er så blødt at du ikke kan mærke metallet i fingeren. Tråden er nem at sy med, blot du finder en nål med et stort øje. Med tråden kan du lave en lille flade i dine egne handsker og gøre dem i stand til at betjene alle slags touch-skærme ude og inde.

Sådan gør du:

  1. Find tingene frem.
    Du skal bruge en handske, en saks, en synål med stort øje og ledende tråd.
    Ikke al metaltråd er ledende og langt fra alle ledende tråde er behagelige på huden. Jeg bruger en ledende tråd fra Kitronik, som fås i flere længder. Mindste version er på 2 meter:
  2. Tråd nålen med en lille stump ledende tråd. 10- 15 cm. tråd bør være nok. En lille knude i den ene ende gør det nemmere at holde styr på tråden.
  3. Tag handsken på så du ved, hvor den lille flade med ledende tråd skal sidde for at virke bedst. Er du bange for at stikke dig selv i fingeren kan du – hvis det er en strikhandske – bruge en stump nål. Med lidt forsigtighed kan du dog sagtens sy den lille flade uden at stikke dig selv.
  4. Start med at sy det første sting ca. i midten af den lille flade du vil lave, så de efterfølgende tråde kommer til at dække hen over den lille knude. Fladen du ender op med skal ikke være særlig stor. Sy derfor med små sting, men sørg for at komme ned og røre fingeren, så der er kontakt til den anden side.
  5. Sy nu mellem 5 og 10 små sting på kryds og tværs af midten med knuden. Det kan ligne et lille stjernemønster. På modellen her er den færdige flade ca. 5 mm. i diameter Det viser sig at være en rigtig fin størrelse til formålet. Bliver fladen for stor, kan det være svært at fokusere på skærmen.
  6. Sæt nålen i fladen og vend forsigtigt vrangen af handskefingeren ud. Træk tråden igennem og færdigmontér tråden enten som her med et par lette sting i overfladen uden om den lille flade for at få mere kontakt. Hæft med 2-3 knuder.Da jeg syede virkede touch-grebet med det samme med blot den lille flade.
Så fladen inde på fingeren behøver ikke være større end den, der er udenpå. Da jeg ikke ved om stærk kulde evt. vil komme til at få indflydelse på, hvor godt mine fingre leder, har jeg dog lavet en lidt større flade indeni for at sikre en bedre kontakt.

Du kan se min færdige handske i funktion på Facebooksiden:
www.facebook.com/whattowearable/

Modsat hvad jeg har set ude på nettet behøver man altså ikke at sørge for en masse kontakt og grimme syninger. En rulle på 2 meter er nok til alle husets handsker i de fleste familier.

Er du lærer i håndværk og design er det en fin opgave til en enkelt lektion eller ekstraopgave. Tråden findes også i større ruller til flere klassers vanter.
Næste projekt herhjemme er at min datter på 11 syr touch i sine egne handsker. 🙂

 

 

Udgivet i Ikke kategoriseret.