Lav et læsemonster i filt med micro:bit

Sæt strøm til de kreative fag fokuserer på håndværket og elektronikken. Der er derfor ingen projekter i bogen, hvor der kræves kode. Det er så super vigtigt at give sig tid til alt det, der kommer før vi koder. Det er en af de væsentlige forskelle til andre bøger om e-tekstiler.

At lave forskellige projekter og opleve barrierer undervejs – og overvinde dem ved vedholdende at forsøge sig frem er vigtigt ikke kun for selv at blive dygtigere – men også for at forstå de meget forskellige erfaringer og tilgange til problemstillinger, som elever har til at arbejde med projekter og problemløsning.

Som mange andre synes jeg også at programmering af den elektronik, vi syr ind i tekstiler, taper fast i papir eller lodder ind i lamper osv. er i en super-spændende udvikling. Så selvfølgelig arbejder jeg også med projekter, hvor programmering og kode-koncepter kommer i spil.

Et af de mere tilgængelige koncepter er den engelske micro:bit, som også er stærkt på vej ud i danske undervisningsmiljøer. Du finder en gratis ebog med 10 “kom i gang” øvelser og selvfølgelig micro.bits hos itogleg.dk

Mit læsemonster var mit eget første forsøg på at programmere en micro:bit og sy den ind i tekstil. Den skulle oprindeligt have været med i bogen Sæt strøm til de kreative fag.

Undervejs tog jeg dog beslutningen om at der ikke skulle projekter med som læseren selv skulle programmere. Så læsemonsteret kom ikke med.

….. men så kan du få glæde af ideen her på bloggen. Det er ikke et startprojekt når vi taler om e-tekstiler – eller for den sags skyld programmering, men har du lidt flair og erfaring, så er det bare om at prøve det af. Guiden forklarer undervejs, hvad du er i gang med. Programmet kan jo også bruges til andre produkter i f.eks. papir eller en diy læselygte eller…….

Læsemonsteret fungerer som tæller af tid og samtidig giver den lys til at læse ved. Du finder guiden til at lave monsteret her: Læsemonster med micro:bit

Du kan evt. bruge fb-feltet nedenfor til at tagge andre, der kunne have glæde af guiden.

Udgivet i e-tekstil, micro:bit, Sjov med elektronik.