USB-nøglering – med et lys til mørket

Mine usb-sticks bliver altid væk, og jeg har gennem tiden mistet flere vigtige filer på den måde. Jeg tænker at de ind imellem falder ud af lommer og tasker og fordi de er så små opdager jeg det ikke før jeg næste gang skal bruge dem måske flere dage efter.

Så nu har jeg lavet mig en smuk nøglering, hvor jeg har hæftet mit usb-stick fast.

I denne udgave har jeg benyttet mig af en nøglering fra FELT, som kan købes i flere online hobbyforretninger. Jeg har indtil videre kun set dem i 4 farver, men i det samme mærke kan man købe denne tykke kvalitet filt i store plader i mange farver. Det er nemt at klippe i filten i den bredde, du vil bruge – og du kan nemt klippe/skære andre former ud af filten til andre ideer end denne. I så fald skal du selvfølgelig også huske at finde nøglering og en måde at fastgøre denne.

I denne købte version sad der allerede en nøglering. Klipper du selv din filt ud, bliver det nemmere at sy både elektronik og pynt på filten, inden du til sidst lukker enderne sammen omkring en lås med nøglering. Du kan bruge en anden flottere lukning end den, der er brugt på min version her. F.eks. vil jeg selv på et tidspunkt lave noget med disse her som anvendes i bogen Moderne genbrug af Tina Levring: Spænder til nøgleringe

Et projekt som dette er et af de projekter, der hurtigt bliver tilgængelige for begyndere. I denne version har jeg brugt en enkelt 5 mm LED, et knapcellebatteri, ledende tråd og lidt ledende stoftape. Thats it!
LED’en i blomsten lyser kun, når jeg trykker et bestemt sted på stilken. Lyset er ret skarpt og fungerer som en lille minilygte, hvis jeg mangler lys et mørkt sted. Pynten er et mix af perler og filt syet på filten – før jeg syr elektronikken ind.

En fin bonus er så at nu er mit usb-stick rigtig nemt at få fat i og finde også i tasken. 🙂

Dette projekt er beskrevet i bogen: Sæt Strøm til de kreative fag

Udgivet i e-tekstil, Elektronik i undervisningen.