Så er bogen “Sæt strøm til de kreative fag” landet

Praktisk talt ingen børn i 4-5-6 klasse på mine elektronik-workshops (se kodesmart.dk) ved, hvordan det de har lært om strøm i natur og teknik, kan omsættes til noget der kan bruges praktisk af dem selv. Det ændrer sig rigtig hurtigt gennem kreative aktiviteter med elektronik.

Teknologi i dag er lukket inde og ofte umulig at åbne uden specialværktøj. Det er med til at fremmedgøre både børn og voksne overfor helt dagligdags teknologier, som samtidig rykker ind i vores tøj, smykker og ind i vore hjem gennem IoT teknologier.

Skole og uddannelser har en enorm opgave i at være med til igen at åbne denne teknologi op igen. Det er synd og skam at børn kun meget perifert lærer om elektronik i natur og teknik uden at få mulighed for at arbejde kreativt og praktisk med elektronik og dermed kan åbne op for en større forståelse. Øvelserne her er gode – men de kan ikke stå alene. Så et samarbejde mellem naturfag og kreative fag giver rigtig god mening.

Det er udgangspunktet for min nye bog Sæt strøm til de kreative fag, der nu endelig er landet fra trykkeriet hos itogleg.dk, hvor den sælges.

Ingen af de mange projekter gennem bogens 299 sider kræver at du kan programmere. Tværtimod har det været formålet at komme godt rundt om mulighederne med alt det vi kan blot med de fysiske komponenter og en stadig større forståelse for, hvordan elektronikken virker og hvordan vi kan bruge den til at skabe simple sensorer og liv i tekstiler, papir og genbrugsmaterialer en masse.

Der hvor vi selv skal lege, eksperimentere og undersøge åbner vi teknologien op for os selv. Den forståelse vi får herfra kommer rigtig godt igen for dem, der senere gerne vil være kreative også med programmering af tøj og smykker. Men det giver også mening for de, der bruger teknologier, der kan måle og registrere ting for os. At skippe denne del er efter min mening at gøre børn en bjørnetjeneste.

Bogen er lavpraktisk og fyldt med eksempler skrevet til undervisere og pædagoger i grundskolen, på gymnasier og videre op i uddannelsessystemet, der arbejder med kreative fag eller gerne vil arbejde kreativt med elektronik i undervisningen.

Udgivet i Elektronik i undervisningen.