Kreative Kredsløb 1

Workshop: Sæt strøm til kreative fag

Elektriske kredsløb for undervisere og pædagoger i skolens kreative fag.

Dette kursus giver mulighed for at lære at arbejde med elektriske kredsløb i skolens kreative fag sammen med andre undervisere og pædagoger.
Kreative Kredsløb kan indtænkes i rigtig mange teknikker og forløb du iøvrigt planlægger i din undervisning. I forløbet fokuserer vi på tekstil og papir - men du vil også møde eksempler på arbejder i f.eks. træ og akryl.

Begynderforløbet bygger på bogen "Sæt strøm til de kreative fag" og er bygget op med 2 workshops á 4 timer med en mellemliggende periode, hvor du afprøver det du lærer på workshoppen i forløb ude i dine egne klasser.

Kurset udbydes til kommuner og regioner, hvor skoler kan gå sammen og booke et kursus til lærere og pædagoger.

Det lærer du på på dette kursus

Med et elektrisk kredsløb bestående af batteri, LED og en række afbrydere, bliver fag som billedkunst og håndværk og design udvidet med mange muligheder for at kombinere kendte teknikker og traditioner med teknologi - og gøre sig gældende i et stærkt samarbejde med natur og teknologi, matematik m.m.

På kurset inspireres du til at starte med enkle overskuelige projekter, men meget hurtigt se muligheden for at inddrage elektriske kredsløb i flere af de projekter eleverne laver gennem året i de kreative fag.

Du syr med ledende tråd og bruger ledende tape i stof og papir. Du lærer at forstå og lave basale kredsløb - serielle og parallelle - med og uden afbrydere - i små overskuelige projekter. Du tager hjem med inspiration og eksempler til at arbejde videre med tekstil, papir, genbrugsmaterialer m.m. med et forløb, du kan prøve af i klassen eller egne projekter.

Kurset er delt op i 2 workshops med nogle måneders mellemrum til hjemmearbejde og afprøvning.

På den 1. workshop....
gennemgås det kredsløb, hvordan får vi strøm til LED eller andre komponenter? Hvordan tegner vi et kredsløb og forbinder det med et projekt i tekstil/papir? Hvordan laver vi afbrydere i et kredsløb? Vi snakker om materialer, gode projekter og det vigtigste af alt: god tid til HANDS ON fuskeri. 4 timer flyver afsted, så du skal arbejde videre hjemme både med dit eget projekt, og prøve at lave et forløb i én eller flere klasser på din skole.
På den første workshop er tekstil i fokus for at give dig muligheden for at se de mange muligheder i kombinationen tekstil og teknologi. Læringen fra disse øvelser, kan nemt overføres til projekter med papir.

På den 2. workshop....
tages erfaringer op med forløb og egne projekter. Både succesfulde og fejlslagne projekter gemmer på vigtig læring.
Du får nogle nye materialer, komponenter og ideer at arbejde med og får inspiration til at gå videre med mere avancerede projekter i din undervisning.

Startpakken.

Alle deltagere på kurset får en lækker startpakke med komponenter at arbejde med på workshoppen og til hjemmearbejdet.
I pakken vil der være forskellige typer LED, batteriholdere, afbrydere, nål, tråd, tape at lege med.

Pakken hjælper dig i gang.
På første workshop får du den første erfaring med at bruge LED, batteri og en række andre komponenter og materialer.

Fusk og forsøg er stærke nøgler til succes. For at give dig de bedste muligheder for at lære videre hjemme inden næste workshop, vil du ud over kittet med komponenter få materialer til at lave et eller flere små projekter. Det kan være stof til broderi, filt, strik, eller andet.
Du får endvidere min booklet: Sensorer i tekstil med ideer til at arbejde kreativt med sensorer og afbrydere i dine projekter.

På workshops vil der også være flere materialer som filt, stof, papir til at prøve ideer af med.

 

 

Bliv en del af et fællesskab

På workshops sidder du i et fællesskab og lærer sammen med og af andre. Nogen er bedre til at tråde nålen, andre får hurtigere fat på det med afbrydere.

I forbindelse med kurset får du en invitation til en lukket gruppe på facebook, hvor du kan sparre med både mig og med andre medlemmer, så i kan inspirere hinanden med jeres forskellige tiltag og forløb. Gruppen er et af de tiltag, der skal være med til at sikre at du aktivt får brugt det du lærer på kurset ude i klasserne. Jeg bruger gruppen til løbende at give inspiration til at prøve ting af ude i forløb på skolen.

På åbne kurser kan der også være deltagere med andre jobs/uddannelser end lærere og pædagoger. Det kan f.eks. være fra design- og tekstil/fashion-skoler. Det kan give nogle nye dimensioner til arbejdet og måske inspirere til nye samarbejder.

Åbent kursus

Åbne kurser oprettes med minimum 8 deltagere overalt i DK.
Kurser kan lægges i weekender og ferier - eller på hverdage.

Åbne kurser kan f.eks. også bookes med fokus på kreative fag og håndværk uden for folkeskolen.

For booking af kursus i dit hood - og mere info:
Skriv til: sophie@whattowearable.com.

 

Book et kursusforløb

Skal lærere og pædagoger i de kreative fag på kommunens skoler have et fælles løft?

Kontakt mig for booking af et samlet kursusforløb til kommunens skoler, hvor deltagerne samles 2 gange i forløbet.
Der kan være op til 20 deltagere på et kursus og tidspunkter kan tilpasses efter behov.

Mail: sophie@whattowearable.com

Telefon: 28286732