Kreative Kredsløb 2

Programmering med tekstiler og paptronik

Programmering af kredsløb for undervisere og pædagoger i skolens kreative fag.

Dette kursus giver mulighed for at lære at arbejde med elektriske kredsløb og programmering i skolens kreative fag for lærere og pædagoger.

Forløbet bygger videre på Kreative Kredsløb1 og bruger primært "Digibling - lær at programmere med e-tekstiler" som grundlag. Forløbet er bygget op med 2 workshops på 4 timer med en mellemliggende periode, hvor du både arbejder videre med at lære selv og får afprøvet det du lærer på workshoppen ude i dine egne klasser.

Kurset udbydes til kommuner og regioner, hvor skoler kan gå sammen og booke et kursus til lærere og pædagoger i de kreative fag.

Det lærer du på kurset.

Forløbet er for dig der allerede arbejder med e-tekstiler og paptronik selv og måske endda har prøvet et forløb af i en klasse. Nu føjer vi noget programmering ind i projekterne, så du også kan tage den dimension med ud i undervisningen i de kreative fag. Derfor bør du have god kendskab til at kredsløb i kreative projekter svarende til Kreative Kredsløb 1

Vi starter ikke helt forfra!
Det forventes at du har arbejdet en smule med Micro:bit før - eller arbejder tæt sammen med en deltager på kurset, der kender Makecode miljøet. Du behøver ikke have undervist med Micro:bit eller lign. og du behøver på ingen måder at være en haj til at kode. Men for at få mest ud af kurset, bør du kende Makecode-editoren og have en fornemmelse af hvordan du koder Micro:bitten.

På kurset bruger vi en del tid på at få sætte Micro:bitten ind i kredsløb i tekstiler og papir. Vi får Micro:bit til at sende data ud i kredsløbet og til at modtage data fra kredsløbet, så vi får ting til at ske.

Vi leger på kurset med f.eks. programmerbare NeoPixels der kan lyse i alle farver og servo-motorer og du stifter også bekendtskab andre boards; Circuit Playground Express og Gemma M0, TrinketM0. Du får inspiration til, hvordan du kan kombinere programmering med tekstil, papir og evt. andre materialer. Du får også inspiration til at kombinere med 3D print i dine projekter.

Du skal medbringe en computer og du er mere end velkommen til at tage din egen Micro:bit med.

Startkit.

Alle deltagere får et kit med nogle komponenter og materialer, der er velegnede til at anvende i kreative projekter med tekstil eller papir.

Pakken giver nye ideer
Du får materialer med hjem til en hjemmeopgave og får i kittet også en række komponenter som f.eks. NeoPixels, en servomotor og materialer til sensorer, der kan gøre det virkelig spændende at tænke Micro:bit og lignende boards ind i de kreative fag.
Du får endvidere min booklet: Sensorer i tekstil med ideer fra mit sensortæppe med analogi og digitale kredsløb

Bliv en del af et fællesskab

På workshops sidder du i et fællesskab og lærer sammen med og af andre.

I forbindelse med kurset får du en invitation til en lukket gruppe på facebook, hvor du kan sparre med både mig og med andre medlemmer, så i kan inspirere hinanden med jeres forskellige tiltag og forløb. Gruppen er et af de tiltag, der skal være med til at sikre at du aktivt får brugt det du lærer på kurset ude i klasserne. Jeg bruger gruppen til løbende at give inspiration til at prøve ting af ude i forløb på skolen.

På åbne kurser kan der også være deltagere med andre jobs/uddannelser end lærere og pædagoger. Det kan f.eks. være fra design- og tekstil/fashion-skoler. Det kan give nogle nye dimensioner til arbejdet og måske inspirere til nye samarbejder.

Åbent kursus

Åbne kurser oprettes med minimum 8 deltagere overalt i DK.
Kurser kan lægges i weekender og ferier - eller på hverdage.

Åbne kurser kan f.eks. også bookes med fokus på kreative fag og håndværk uden for folkeskolen på højskoler, gymnasier designuddannelser m.m.

For booking af et kursus i dit hood -  og mere info:
Skriv til: sophie@whattowearable.com.

Book et kursusforløb

Skal lærere og pædagoger i de kreative fag på kommunens skoler have et fælles løft?

Kontakt mig for booking af kursusforløb til lærere på kommunens skoler, hvor deltagerne samles 2-3 gange i forløbet.
Der kan være op til 20 deltagere på kurset og tidspunkter og indhold kan tilpasses efter behov.

Mail: sophie@whattowearable.com

Telefon: 28286732